Mystider

Julklappsinslagning Tända ljus HYACINTDOFT varm glögg Love Actually köttbullar gran SKUMTOMTAR UMGÄNGE böcker DVD-boxar jansson Lugn KALLA PROMENADER

... mitt liv just nu :)

GOD JUL!

En vecka kvar...

Nu börjar jag gå ned i varv. Julklapparna är klara. Julgodiset bakat. Mannen är hemma. Julpyntet är på plats. Festinbjudningarna är skickade. Bara maten kvar... men det hinns med på en vecka.

Många viktiga faktorer för julmys, men viktigast av allt är mina nära och kära. Nu är det tid för dom!


Tröstande ord

"Motgångar avslöjar snillet, medgångar döljer det."

Horatius

Livsinventering

Så här när året snart är slut brukar jag alltid göra en liten inventering av hur mitt liv ser ut. Hur jag ligger till med mina mål och drömmar som jag hade satt upp för 2009.

En bra coachövning som man kan använda sig av i denna inventering är Livshjulet. Det är en övning jag brukar använda när klienten inte riktigt vet var denne vill börja coachingen eller om klienten har fastnat lite.

Hjulet täcker olika delar av livet som är viktiga för vårt välmående. Dessa delar är:
- jobb/ karriär
- pengar
- hälsa
- vänner och familj
- kärlek
- personlig tillväxt
- skoj och fritid
- fysiska omgivningar

Först ska man ange på en skala mellan ett och tio hur nöjd man är med varje del, därefter ska man ange vart man skulle vilja ligga på skalan. På så sätt får man en rätt bra överblick på livet.

Mål tillsammans med någon annan?

Gemensamma mål kräver gemensamma värderingar, övertygelser och inställningar. Dessutom krävs ett visst mått av motivation från bägge parter.

Klargör dessa faktorer innan den gemensamma resan mot målet börjar så maximerar ni chanserna att lyckas.

Decembertips

Lagom till december har det blivit kallt, iaf här i Tranås. Nu börjar julstämningen allt komma smygande tycker jag :)

Mina bästa tips för en mysigare och trevligare december:

- På med kläderna och ta långa promenader i ett (förhoppningsvis) vintrigt landskap. Solljus eller mörker spelar ingen roll tycker jag. Bägge har sin charm!

- Njut av något varmt att dricka. Te, glögg elller varm choklad är mina favoriter. Smakar bäst efter man har varit ute eller varför inte ta med en termos ut?

- Planera, planera, planera. Se till att vara ute i god tid, inte nog med att stressen minskar - julmyset räcker dessutom längre.

- Tänk på andra! Gör något trevligt för en vän, en granne eller någon du inte känner. Baka lite julgodis, skotta trottoaren eller skänk pengar till välgörande ändamål. Delad glädje är dubbel glädje!

- Umgås! Det behöver inte vara något överdådigt och perfekt uttänkt. Det finns många snabba tips på teman, dryck och tilltugg. Det finns många anledningar i december till att spendera tid med dom du bryr dig om - uttnyttja det.

Inte så här mycket snö ännu... men vem vet?

RSS 2.0