Fick en fråga i kommentarerna...

"Jag önskar verkligen jag vågade mer. Är så orolig för det mesta och rädd att förlora min trygghet..

Känner inte du så?"


Visst är jag också rädd, men jag tror verkligen på att våga och ta konsekvenserna - bra eller mindre bra. Alltid lär man sig något. Hellre det än att ångra sig!

Ett exempel är mitt företag. Det finns inget värre för mig än att inte ha kontroll, att inte veta vad jag kommer att göra nästa vecka. Det känns jätteotryggt i dessa tider, men för mig var det nu eller aldrig. Jag har ju inte så mycket att förlora egentligen.

En annan situation var när min man (då sambo) fick ett riktigt bra jobberbjudande i Stockholm. Det var verkligen superläskigt när han bestämde sig för att ta jobbet (vi har aldrig stått i vägen för varandras drömmar)! Det slutade med att vi var särbos i veckorna under några år, sedan öppnade företaget ett nytt kontor på dagspendlingsavstånd. Detta är nog bland det bästa som hänt oss. Jag fick prova på att leva ensam (flyttade ihop med min man under gymnasiet) och vi har dessutom fått prova på storstadslivet. Idag är vårt förhållande starkare än någonsin!

Saker brukar lösa sig rätt bra i slutänden :)


Citat

"Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."

Kierkegaard

Vanans makt

Vanor fungerar som transtillstånd. Vi slutar att tänka.

Du är dock starkare än dina vanor! Det är du som har skapat vanorna, alltså är det också du som kan förändra dem.

Begränsa er inte i förväg

Alla har vi begränsningar - men vi vet inte vilka dessa begränsningar är. Det vet vi inte förrän vi har nått dem. Så var inte rädda för att våga försöka! TRO på att målet är möjligt att nå!

Kraftfulla övertygelser

  • Om du vill förstå - handla!
  • Vi har redan, eller kan skapa, alla resurser som vi behöver!
  • Du skapar din egen verklighet!

Kognitiv coaching

Några essentiella tankar inom den kognitiva coachingen är att allt hänger samman. Tankar, känslor, beteende och kropp.

"Kroppens kemiska processer påverkar vårt sätt att tänka, känna och reagera i beteendeavseende. När kroppen fungerar bra och är i god form, producerar vi energi (endorfin) och vi kan använda vår energi till konstruktiva tankar, gott omdöme och kreativitet när vi handlar."

Tänkvärda ord

"Tre år för att lära ett yrke, tre dagar för att förfalla i slöhet."

Kinesiskt ordspråk


Frågan är vad du kan göra idag för att undvika detta?

Beteendevetare

Här kommer lite mer information om mig och min utbildning.

Jag läste på universitet i Linköping till och från under åren 2003-2006. Där läste jag Sociologi c, Psykologi b, Pedagogik a, Ekonomisk styrning i offentlig förvaltning 10 p, Arbetslivets pedagogik 10 p och Hälsa sjukdom och vardagsliv 5 p. Fokus i dessa studier ligger till stor del på organisationsteori, ledarskap och personalhälsa.

Jag tycker att det är så otroligt roligt, utvecklande och spännande att plugga :) Det märks kanske?


Så bra sagt

Snott ifrån 2,6 miljoner klubbens blogg, http://www.2.6miljonerklubben.com/2/, det var så bra att jag inte kunde låta bli. Jag är själv medlem i denna välbehövliga och inspirerande klubb.


”Se upp för dina tankar – de blir dina ord.

Se upp för dina ord – de blir dina handlingar.

Se upp för dina handlingar – de blir dina vanor.

Se upp för dina vanor - de blir din karaktär.

Se upp för din karaktär – det blir ditt öde.”

Frank Outlaw


Mitt mantra just nu...

Allt jag behöver kommer till mig

- ha tilltro


Om sorg

"Sorg tycks vara en av vår mest försummade och missförstådda upplevelse, både av sörjande och av dess omgivning.

Vår syn på sorg är att det handlar om brustna hjärtan, inte om trasiga hjärnor.

Försök att läka hjärtat med hjälp av huvudet misslyckas eftersom huvudet är fel verktyg för uppgiften. De flesta av oss verkar ha blivit socialiserade till att försöka lösa våra problem med hjälp av vårt intellekt, vilket gör att oförlöst sorg blir till ett problem."

"Sörjande är inte i behov av goda råd och uppmuntrande ord. Var ett hjärta med öron – utan mun!"

Text från Svenska institutet för sorgbearbetning http://www.sorg.se/fakta-om-sorg/

Högskoleutbildad hälsocoach

Hälsocoachprogrammet är en tvåårig utbildning som ges av Högskolan i Skövde. Alltså är det ingen kort veckokurs eller liknande som jag har gått. 

Under dessa två år har jag bland annat läst kurser i Folkhälsovetenskap, Metoder för hälsofrämjande arbete 1 och 2, Barn och ungdomars hälsa och livsstil, Kosthållning och livsstil, Den friska människans biologi, Grundläggande psykiatri, Socialpsykologi, Kommunikation och samtalspedagogik, Äldres hälsa och välbefinnande, Grundläggande friskvård samt Coaching.

Coachingen är ett fristående ämne och är inte på något sätt direkt kopplat till hälsa, utan coachingen kan gälla vilket ämne som helst. Det är inte heller en speciell sorts inriktning på coachingen som lärs ut. Under utbildningen har vi läst om, och utövat, framförallt tre olika coachinginriktningar; co-active, kognitiv och NLP.

Klokt om att hjälpa

Ge en man en fisk och du mättar honom för en dag. Lär honom att fiska och du mättar honom för en livsstid.

Kinesiskt ordspråk


Denna filosofi stämmer oerhört bra med coachingens syn på att hjälpa andra.

Tankarna påverkar livet...

Vad härligt det är när man kommer in i ett flow. Där det väller in positiva saker och nya spännande möjligheter. Det ena föder det andra. Känslorna flödar genom kroppen. Självförtroendet stiger. Magen pirrar av lycka. Tacksamheten ökar ständigt. Lyckan sprids.

Måndag förmiddag

Mystid. FÖDELSEDAGSFIRANDE. Tända ljus. PIRR i magen. Träning med BÄSTA instruktören. Visualisering. MIDDAG med FAMILJEN. FÖRVÄNTNINGAR. JULmarknad. EnsamTID. Hålla Tummarna. Planering. LYCKA.

En ny spännande vecka tar sin början...

Våga...

"Sikta mot stjärnorna, så når du trädtopparna."Var inte rädda för att drömma och tänka stort, det är så man faktiskt kommer någonstans!

Vad är din dröm?
Vad kan du göra idag för att komma lite närmre?


RSS 2.0