Motivation

Man försöker och försöker, men lyckas inte rikigt eller så går det bra - ett tag. Hur gör man för att behålla motivationen till att fortsätta att försöka?

Här kommer några tips från coachen;

Jag brukar jobba mycket med att sätta upp ett bra (SMARTE) mål med tillhörande delmål och handlingsplaner för att sedan ta reda på vad som ligger bakom målet. Vad får du ut av målet, vad ger det dig?

Därefter brukar jag uppmuntra till att omge sig av så mycket som möjligt som påminner om målet och det som komma skall. Det kan handla om att göra en skärmsläckare som påminner dig om det eller att fästa bilder som påminner om målet där du kan se dom. Detta använder du sedan när du känner att motivationen tryter.

Sedan så har jag funnit av egen erfarenhet att det är mycket lättare att koncentrera sig på att jobba mot målet och behålla/hitta tillbaka till motivationen om du i grunden mår bra här och nu! Inget blir bättre av att bli nedslagen, deppig eller negativ. Utan omge dig med sådant som gör dig glad.

Var tacksam för det du redan har! Känn dig stark och positiv redan nu! Var förvissad om att målet är möjligt och kommer att inträffa! Så var snäll mot dig själv, du förtjänar allt du önskar dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0