Tänkvärt...

Hittade detta underbara linne, Paulo Coelho för Mango, på den utmärkta bloggen http://missagda.blogspot.com/

På samma ställe läste jag även detta intressanta: "Läst i en av mina hälsotidningar:

Cellerna formas till stor del av omgivningen de lever i, vilket med andra ord innebär att positiva tankar skapar positiva processer i din kropp."

 


Erbjudande

I Tranås kommun har vi just nu folkhälsovecka med diverse olika aktiviteter som ska inspirera till bättre hälsa.

Jag tänkte göra en liknande sak på här på bloggen och erbjuda er bloggläsare rabatterade priser på coaching via mail och MSN.

Under oktober och november 2009 gäller därför följande:

Coaching via MSN
20 minuter: 150:-
45 minuter: 300:-

Coaching via mail
2 gånger/ månad: 200:-
4 gånger/ månad: 400:-

Så passa på att investera i dig själv, förändra något i ditt liv som du inte är riktigt nöjd med!


Inspireras av Therese Albrechtson

Var på en föreläsning igår med otroligt duktiga och coola Therese Albrechtson (hennes blogg finns här: http://theresealbrechtson.blogg.se/ ). Man kan inte annat än bli imponerad av en sådan tjej... Ung är hon också, men livserfaren.

Några saker som jag tar med mig lite extra från föreläsningen är följande.

Att fokusera på det jag är bra på och brinner för!

VÅGA: vinna, lyckas och misslyckas!
VÅRDA: familj, vänner, EGEN tid, kontakter och kunder!
VINN: över rädslan, tron på dig själv & din DRÖM! 

Frågan är inte VAR jag kommer att vara om om tre år,
utan frågan är var jag VILL vara om tre år!

Riktigt visa ord! Så får ni chansen att gå på en föreläsning med Therese så ta den!

Tänkvärda ord

"Mycket få människor lever idag - de flesta gör förberedelser för att leva i morgon."

Jonathan Swift

Trots allt mitt tjat om att drömma och sätta upp mål inför framtiden menar jag verkligen att livet ska levas i nuet.

Ändra ditt språk

Genom att ändra språket du använder och främst dom "fula" orden bör, måste och ska så kan du göra stor skillnad.

Byt ut orden ovan mot jag önskar, jag vill och jag behöver - gärna följt av orden för att...

På så sätt får du en positivare inställning och lyfter fram vad en viss handling innebär för dig. Oftast finns det en bra orsak till våra handlingar. Om inte så kanske man kan fundera på varför man fortsätter med dessa handlingar.


Återhämtning

Att lyssna på kroppen och att låta den återhämta sig tror jag är en av de stora lärdomarna vi måste ta till oss i dagens stressiga samhälle.

När man känner av spänningshuvudvärk, glömska, ihållande trötthet trots sömn, sömnrubbningar eller magont till exempel kan detta vara tecken på att kroppen säger ifrån. Många gånger försöker vi bara fixa själva symptomet så att vi kan fortsätta med livet precis som vanligt. I längden är detta ingen bra lösning, oftast kommer symptomen bara tillbaka med ännu större kraft.

I stället borde vi lyssna på kroppen och ge den det den egentligen vill ha - återhämtning. Innehållet i återhämtningen kan däremot variera från människa till människa, vi är ju alla olika.

Återhämtning för mig är att:
- Stanna hemma och bara pyssla och slappa en hel helg.
- Ta en skogspromenad.
- Göra avslappningsövningar.
- Åka bort över några dagar för att slippa vardagliga sysslor, gärna nära naturen.
- Träna, i alla fall för det mesta :)


Dagens tankeställare

"Att allting som du engagerar dig i är vad du vill ha."

Ur The Secret

Lärdomen med andra ord är att bara engagera mig i positiva saker som jag vill ha och som för mig framåt i livet :)


Inte alltid så lätt!

Det är inte alltid så lätt att behålla fokus och en positiv attityd. Personlig utveckling tar tid och är inget som kan avslutas för att man är klar. Jag ser det helt klart som ett pågående livslångt projekt. Vissa kanske till och med skulle säga att den personliga utvecklingen, till ett högre medvetande och förståelse för universum, är meningen med livet.Jag har efter en veckas sjukdom och allmänt tvivlande tillstånd försökt mitt bästa för att åter komma tillbaka på banan igen. Jag har placerat mitt stora rättesnöre i livet, boken The Secret, på sängbordet (där den iofs verkar ligga för det mesta).

Se hela bildenJag har även uppdaterat min dröm/visionstavla som åter fått sin plats på byrån i sovrummet. PÅ så sätt är den det första jag ser när jag vaknar på morgonen och det sista jag ser på kvällen innan jag somnar.

Det viktiga är att inte ge upp, att fortsätta träna och fortsätta utvecklas till den människan jag vill vara och som jag vet att jag har potentialen till att vara.

Vänta inte... säg det varje dag!
Våga drömma

Jag skulle vilja uppmuntra alla att drömma mer!

Dagdröm om livet du egentligen allrahelst skulle vilja ha. Försök att se alla detaljer. Var/ hur bor du? Vad arbetar du med? Hur ser familjen ut? Vad har du för vänner runtomkring dig? Vad gör du på fritiden? Känn sedan efter hur känns det livet?

Skapa en visualiseringstavla. Klipp ut bilder och ord ur tidningar som står för saker du vill ha. Stort som smått. Ytligt och djupt. Sätt sedan upp dessa på en anslagstavla eller ett styvt papper och placera den någonstans där du ser den varje dag.

Tag dig tid att tänka på och visualisera det underbara livet någon gång under dagen. Försök gärna att leva som om det är sant, att det när tiden är rätt kommer att inträffa! Ha TILLIT! Känn känslorna av lycka och tillfredsställelse! Försök att vara så positiv som möjligt. Var tacksam. Och älska!Jag drömde fram mitt hus för ett par år sedan. Försökte föreställa mig hur jag ville att det skulle se ut inne, vilken känsla jag ville att det skulle förmedla och hur det skulle ligga. Ungefär ett år senare går jag på en husvisning visionen om hur det såg ut inne och hur det skulle kännas stämde precis. Det var bara läget jag inte var helt nöjd med. Men vi köpte huset ändå. man kan ju inte få allt! Eller? Efter att vi flyttat in insåg jag att två av de största önskemålen angående läget faktiskt fanns där!Berodde det på energier och frekvenser? Lika söker lika? Eller hade jag bara en tillräckligt stark målbild inpräntad i mitt undermedvetna? Det spela ingen roll vilket tycker jag. Huvudsaken är att det fungerade!

Mitt motto

"Allt har i slutänden en mening!"

Det känns trösterikt och gör det lättare att behålla tilliten till att det finns en högre mening här i livet.

Coaching och mål

När jag coachar jobbar jag mycket med mål.

Först börjar jag med att fråga om nuläget. Vet man inte hur det är nu är det också svårt att veta vad man vill förändra och få istället.

Därefter försöker jag så fort som möjligt hoppa över till det önskade läget. Det önskade läget får gärna vara något man drömmer kring fritt utan att tänka så mycket. Sedan försöker man göra om dessa drömmar till bra formulerat mål. Det är dock viktigt att målet är formulerat som ett önskvärt uppnått tillstånd - inte en aktivitet. För då kommer man in på nästa punkt.

Efter det är det dags att finna vägen som leder till målet. Man gör upp en handlingsplan med aktiviteter som för en närmare målet.

Detta kan man absolut jobba med på egen hand, men jag tycker själv att processen ofta blir lite platt och målarbetet stannar gärna upp utan hjälp utifrån.

RSS 2.0